Title Image

RÉSZVÉTELISÉG

Új városrész születik az Új Duna-híd környezetében – Mondja el Ön is a véleményét!

 

Az Új Duna-híd megépítését többéves tervezési, előkészítési folyamat előzi meg. Nemcsak a főmedert átszelő híd, de a Ráckevei (Soroksári) – Dunán átívelő „kistestvére” is ekkor nyeri el végleges formáját, és ebben az időszakban a hidak tervezésével párhuzamosan születnek meg az úthálózatra vonatkozó tervek is.

 

Többről van szó, mint puszta közlekedési létesítményekről: Budapest új körútja születik meg a térségben, mely körül új városrészek alakulnak majd ki a jövőben. Bár ma ez a terület sokak számára még ismeretlen, vagy esetleg csak közlekedési célokat szolgál, fontos, hogy a fejlesztések során tekintettel legyünk a főváros és agglomerációja lakóinak igényeire, és az élhetőségi szempontok figyelembevételével alakítsuk a terveket.

 

Az úthálózat első szakasza – mely a Fehérvári úttól az Illatos út-Gubacsi úti csomópontig terjed – engedélyezési szintű terveinek véglegesítése, és az engedélyezési eljárás elindítása előtt ezért lehetőséget kívánunk biztosítani a szélesebb közvéleménynek, hogy a terveket megismerhesse és véleményezhesse.

 

Ennek érdekében a Budapest Fejlesztési Központ kérdőíves felmérést indít, melynek kapcsán az Ön véleményére is kíváncsiak vagyunk.

 

A kérdőív négy nagyobb tematikus egységből áll:

  • a beruházáshoz kapcsolódó általános szempontok,
  • a budai oldali fejlesztések,
  • a Csepel-szigetet érintő fejlesztések,
  • és a pesti oldali fejlesztések véleményezéséből.

 

A kérdőív kitöltése anonim módon történik, a válaszadás önkéntes, a válaszokat összesítve dolgozzuk fel. A kérdőív kitöltésével Ön hozzájárul adatai kezeléséhez az adatkezelési szabályzatban foglaltak szerint. A kérdések megválaszolása 5-10 percet vesz igénybe.

 

Ez a kérdőív az első szakaszról, azaz a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó nyomvonal előzetes terveiről szól. A fejlesztés második üteméről, a pesti oldali folytatás nyomvonaláról a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020 februárjában megszületett határozatának értelmében az ősz folyamán átfogó párbeszédet indít a Budapest Fejlesztési Központ.

 

A Dunát keresztező új híd nemcsak Budapest egésze számára jelenik majd meg emblematikus városképi elemként: jelképe lesz az itt születő új városrészeknek is.

 

Ismerje meg, és véleményezze Ön is a fejlesztés tartalmát, és kövesse nyomon Budapest egyik legizgalmasabb városfejlesztési területének átalakulását!

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET